torsdag 24 januari 2013

Ordning & Reda

Det är väl antagligen varje människas dröm att ha just ordning & reda. På det mesta. Man lämnar inget åt slumpen, allt har sin plats hemma och varje låda är perfekt organiserad. HA!

Ja, det gäller då inte mig. Jag gillar egentligen att ha kontroll, att veta var jag lägger saker. En sån sak är ju handväskan... men VARFÖR hittar jag ingenting i väskan då? Jag har ett fack för nycklarna och ett för mobilen och busskortet. Sen när bussen kommer sticker jag ner handen i det facket där busskortet ska ligga och ... det finns inte där!!! Men det ska ju ligga där!!! Jag blir liksom inte förvånad längre ...

Från resan till Stockholm och Formex fick jag med mig hem mycket roligt. Jag var ju en sväng inne på R.O.O.M och där hittade jag dessa "böcker". Stora, färgsprakande och glada. De ser ut precis som böcker men är egentligen förvaringslådor!  Passar lite överallt. Just nu får dom ligga på tv-bänken och pigga upp!



 Vykort från R.O.O.M och ljus och doft-värmeljus i lila från Partylite


Det kanske inte hör till vanligheterna i varje hem att ha ett "spelrum" men det har vi här hemma. Ganska praktiskt eftersom vi båda spelar fiol i yrket. Mycket noter blir det ...

Jag har spelat sen jag var 10 år och i bokhyllan står rader av noter - vissa plockar jag fram ofta och vissa vill jag helst bara elda upp, haha! Mycket minnen från skoltiden och de många timmarna i övningsrummen...  en blandning av fruktansvärt kämpande och spelglädje

Jo, man skulle kunna slänga sånt som man inte vill spela, men där tror jag att många musiker med mig känner samma sak. Man slänger inte noter hur som helst. Det är gamla minnen och det finns ett värde i dom. Personliga anteckningar och ibland vackra gulnade blad.

Då gäller det ha ordning o reda på alla böcker! Jag har sorterat violinkonserter för sig och etyder (små övningsstycken för en speciell del i speltekniken) står på ett ställe.


Nyckelharpan hänger framme bredvid alla cd-skivor. Det blir lättare av att ta en spontan trudelutt då - när andan faller på! Cd-skivorna står i bokstavsordning. Nästan i allafall..... Bach, Beethoven, Bruch, Berlioz...


Ordning och reda för huvudet behövs också!

Jag är så glad för min nya almanacka anno 2013. Och en anteckningsbok också. I boken skriver jag ner veckans göranden och vad jag vill uppnå - på kort och lång sikt. Bra sak att göra. Vardagen får en röd tråd och jag slipper att missa viktiga saker.

Detta var mitt bidrag till Fabrikens Torsdagstema (där jag ansöker om att få bli medlem).

Gå in och kika HÄR och läs fler bidrag på temat Ordning & Reda.

Ha en fin torsdag på er!

Kram
Pernilla

6 kommentarer:

  1. Du får gärna komma hem till mig och skapa sån ordning=))
    Så coola böcker!

    Kram Hannis

    SvaraRadera
  2. Snyggt inlägg! Och de böckerna är ju fina på riktigt! Jag har sett en del sådana böcker tidigare, som jag inte har tyckt om. För mycket shabby chic tror jag. Men de här är ju snygga!

    Kramar

    SvaraRadera
  3. Snygga förvaringslådor/böcker. Jag har en också, men skulle behöva fler:)). Wow vilken ordning på dina noter!
    Ha det gott.
    Kram Maria

    SvaraRadera
  4. Åh vilken ordning på böcker och cd-skivor!!
    Jag ansöker oxå till Fabriken ;) kramis Suss

    SvaraRadera
  5. hihi,,,,,,,ja den ordingen vill jag med ha :)
    å missa nu inte.....

    S
    A
    T
    U
    R
    D
    A
    Y

    S
    H
    O
    W

    O
    F
    F

    de e kul att vara med :)
    VÄLKOMMEN
    Håkan

    SvaraRadera
  6. Åh en sådan där almancka, där man skriver små eller stora mål. sådant tror jag man mår väldigt bra av. Borde ha en sådan jag också. Brukar göra listor ibland.

    Roligt att kika runt här på din blogg också :-)

    SvaraRadera