tisdag 29 januari 2013

Förrådsröjning - check!

Ni undrar hur det gick med den där förrådsröjningen ... Det var MYCKET lättare att plocka ut än ställa tillbaks kan jag säga. Målet var att inte ställa in lika mycket som togs ut.
DÄR har vi ett problem.

Jag tänker varje gång det är dags för rensning av nåt slag: Jag har ju någon dag lagt energi på att släpa hem just den här saken, till och med betalat skattade pengar för eländet. Nu står jag här och vet inte vad jag ska ha den till, varför jag köpte den och OM den ska sparas - var ska den ligga nånstans?

Kandidater på denna stackars pryl kan vara massageboll för händerna, hänglås utan nyckel, ensamma,förvirrade nycklar till nånting-vet-ej-vad (inte till hänglåset i vilket fall), kruka med storlek för liten som ingen blomma överlever i speciellt länge. Ensamma stackars skruvar och se där - där ligger det en sladd. Till vad?

MEN... jag lyckades till slut. Med järnvilja och hellre kasta än spara så går det nu att inträda detta förråd utan att trampa på någonting!  Det kan bli mycket snyggare rent estetiskt, men målet var mer åt det praktiska hållet.

IKEAs plastlådor är superbra! Nu ligger alla de hamstrade lamporna sorterade i olika lådor beroende på styrkan. "Ful-lamporna fick en egen låda, en mindre, haha! Batterilåda och alla dessa spikar, skruvar och pluggar har en egen lyxlåda i rött!


Wilmas ben och tuggpinnar fick sin egna hylla. Och så de ekologiska hundkexen från Magnusson. Hon gör piruetter och spelar till och med på pianot för att få ett sånt där kex, haha!


Nu vet jag alltid var dammborsten till dammsugaren är också - på sin rätta plats. Återigen bra förvaring från det stora varuhuset. Underbara doftljus från det ännu större varuhuset. "Rena lakan" är min favorit, betydligt billigare än det mer kända originalet, men jag märker knappt ingen skillnad på vare sig kvalitéen eller doften. Superbra!
 
Och vad är väl bättre under en rensning att få både underhållning och bärhjälp av denna dam ... ?! 
Men visst tar det på krafterna att röja och rensa... för oss båda... :-)


Lampan som jag pratade varmt om här heter Decoline Led Bulb från Star Trading
Varmt, vackert ljus och vacker som den är med sina små ljuspiggar!


Tack fina ni som kikar in här och jag blir så glad för era kommentarer. Fick mig till och med att bli extra inspirerad till detta inlägg, tack!

Kram

Pernilla

6 kommentarer:

 1. Åh vad bra det blev, visst är det skönt att rensa och städa upp.
  Kram på dig

  SvaraRadera
 2. Så skönt med en sån ordning!
  Jag har påbörjat det som ska bli ordning.
  När jag tittar på vad jag har i förrådet så kan jag bara konstatera att
  jag har alldeles för mycket saker!

  Wilma är så söt!!

  Kram Hannis

  SvaraRadera
 3. Jag har två förråd så du kan ju tänka dig hur mycket man kan släpa in där! Och ändå har jag tömt typ 15 flyttkartonger fulla med grejer plus möbler, och ÄNDÅ tycker jag inte att det märks någon skillnad... suuuck! Din omorganisation är beundransvärd!

  SvaraRadera
 4. Tack för tipset! ;)

  Vilket bra jobb du gjort!
  Har också ett förråd att gå igenom..suck :P

  Kram

  SvaraRadera
 5. Inspirerande att se!! Vi har nämligen köpt precis såna där lådor och ska få iordning i garaget som numera är vårt förråd. Tror dock att vi fortsätter till våren, känns lättare när man kan plocka ut allting. Men då ska det minsann slängas här med!

  Ha en skön kväll!

  Kram Pernilla

  SvaraRadera
 6. Ordning kämpar jag också med... still long way to go :-) Du verkar ha fått fart på att kunna hitta det du behöver... Jösses vilken söt hund!! Kanonfina bilder på henne! Tack för kommentaren om sonens lägenhet. Ha en fortsatt go fredagskväll!

  SvaraRadera