söndag 29 april 2012

Koncentration

Åhhh vad roligt det är!!!

Ännu en fantastisk dag på hundkurs med fina Wilma! Jag beskrev det ju som livet före och efter hundkursen och vår vecka har varit fylld av träning, konsekvens och koncentrerad matte och husse.

Ja, för man måste vara med i varje sekund liksom. Det är inte bara att "gå ut och gå" med hunden. Det är så mycket mer för att få en lydig hund som faktiskt mår väldigt mycket bättre! Jag ser en enorm skillnad redan och det känns så härligt att få den här chansen.


Ingrid som kursledare är en fantastisk inspiratör och instruktör, hon vet vad hon pratar om. Här gäller allt till 100 %. Antingen är hunden bra eller så är den dålig, det finns inget mitt emellan. Och samma gäller ju då för husse och matte ... :-)  

Till alla hundägare där ute så kan jag varmt rekommendera Kavlis skinkost ... det var i vilket fall en strålande belöning idag! Jag och Wilma tränade på att gå fot förbi de andra hundarna som satt på rad. I ett sånt här läge blir matte en gnutta nervös förstår ni, men det gick ju jättebra!


Vi tränade på "budföring" - hunden ska springa mellan två personer när man kallar och med mycket träning efter bakslag förra veckan (då hon fick det kända flatte-fnattet och drog iväg ut i buskarna istället ... ) så gick det idag galant! Undan för undan ökade vi avståndet mellan oss, men hon kom när vi ropade på henne - varje gång!

Nu är vi trötta och med en nästintill febrig matte med brännande halsont så är vi väl värda att slappa i soffan. Wilma springer just nu och vill få igång oss med sina leksaker, hon verkar vara nöjd med dagen och har en gnutta energi kvar trots allt. :-)

4 kommentarer:

 1. Hej Mira!
  Vad duktiga ni var både du o Wilma:)

  Krya på dig o hoppas du får en mysig Valborg!

  Kraam Jenny

  SvaraRadera
 2. Jenny: Tack snälla :-) Ja nu får feberkänslan gå över fortare än kvickt och så önskar jag dig en fin Valborg också!

  Kram!

  SvaraRadera
 3. Oj vad kul med hundkurs!

  Och tänk vad nervös man kan bli när man ska "visa upp" vad man kan... :)
  Jag och Svea gick en kurs i rallylydnad förra vintern. Det var riktigt kul!

  Ha de gott!

  SvaraRadera
 4. Fru Westman: rallylydnad verkar skoj, det har vi aldrig testat.

  Den här kursen är verkligen minimalistisk så sätt att allt får ta tid, lugna men glada hundar och en lärare som kräver av sig själv att vi ska få med oss nåt hem. Underbart när man får så mycket egen tid och engagemang!

  En annan kul sak är också att man träffar nya människor som alla är i samma båt och vi försöker hjälpa varann. Härligt när det är så!

  Kram!

  SvaraRadera