söndag 22 april 2012

Intensivt men riktigt skoj

Hej på er!

Hoppas ni njutit av en fin helg. Igår var vi som sagt på hundkurs nere i Slöinge. 5 gånger ska vi ses och lära oss lydnadsträning och efter första kursdagen så har jag mer än valuta för hela kursavgiften!

Det känns som "livet före och efter hundkursen". En fantastiskt engagerad och kunnig lärare som bjöd på sig själv och tog sig tid för oss alla som var med. Starttiden var kl 11.00. Sluttid hade hon aldrig sa hon, vi håller på tills vi är nöjda helt enkelt! Så underbart och ganska ovanligt i dessa tider.

Idag har jag varit ute och promenerat med en helt annan hund känns det som. Sanningen är faktiskt att Wilma är densamma, men HON promenerar med en helt annan matte ... ;-)


Åh så roligt! Syrrorna Wilma & Wilma träffades igår.
De är väldigt lika och så ville de pussas hela tiden!  


Första övningen gick ut på att ta ut hunden ur bilen och behålla hunden i ett lugnt sinnestillstånd. Det var så skönt att kursen började redan vid bilen, för det brukar alltid bli hetsigt när så många hundar ska mötas. Kursledaren Ingrid var med och visade oss hur man ska göra.


Sen var det träning på att gå förbi alla hundar som satt på rad och att stå i ring och lämna sin hund på stället.En kanondag helt enkelt som tog all vår energi så kvällen tillbringades i soffan och tidigt i säng. Det tar på krafterna att vara duktig! ♥

9 kommentarer:

 1. Hej Mira!
  Verkar ha varit en givande kurs för både vovve, husse o matte:)

  Härlig bild på Wilma o syrran!

  Ha en trevlig kommande vecka,


  Kraam Jenny

  SvaraRadera
 2. Hejhej!!
  Va skitkul med hund kurs. Nåt jag oxå kunde tänkt mig o gå med valpen. Det finne i Alta ca 14 mil härifrån, men då måste jag ta ledigt en hel dag från jobbet. Så vi tränar på här hemma med sitt, ligg, kom, stopp, stanna gå fot...blablabla...!
  Det kommer sig!!

  ha en finfin vecka, Klem Anna

  SvaraRadera
 3. Visst är det kul?? :) Vi skulle verkligen behöva en "uppryckning", då vi tappat lite styrfart när det gäller lydnadskurser. För skillnad blir det, även om det tyvärr är en färskvara när det gäller våra vovvar! :)
  allt gott
  /micke med flock

  SvaraRadera
 4. Va kul att det var en bra och givande kurs!!!

  //Frida

  SvaraRadera
 5. Det är ju aldrig fel att tillbringa en heldag med ett gäng fyrfotingar, även om jag fattar att det tog på krafterna också!

  SvaraRadera
 6. Jag skulle också behöva gå på lydnadstäning =)

  SvaraRadera
 7. Tänk om man kunde hitta en sån inspiration i kurs häruppe. Bara börja leta!

  Härlig blogg ni har! Återkommer.

  kram LISA

  SvaraRadera
 8. Håller med om att det är kul med hundkurs! Det var ett tag sedan jag gick kurs med Edith och egentligen skulle det inte skada att gå en kurs igen. Känner mig som en ganska tråkig matte just nu.
  Trevlig helg!
  Maria

  SvaraRadera
 9. underbara bilder du visar :)
  å missa nu inte......

  S
  A
  T
  U
  R
  D
  A
  Y

  S
  H
  O
  W

  O
  F
  F

  de e kul att vara med :)
  VÄLKOMMEN
  Håkan

  SvaraRadera