tisdag 10 januari 2012

En dag i hälsans tecken


Som vissa av er kanske vet så jobbar jag som violinist och en violinist behöver sin arm och axel ... jag behöver t.om hela kroppen för att spela på topp. Nu blev det ju så här att den söta hunden jag har åsamkade mig en smärre skada på axeln och ryggen, hihi ( ironisk) så dagen har gått i hälsans tecken för att komma rätt med allt.

Dagen började med att jag for till en kvinna som är i stan just den här veckan. Hon bor i Danmark och är lärare i Alexanderteknik. Jag hade ingen aning om vad det var men allt nytt är ju spännande (ellerhur) så jag måste ju testa detta. Svårt att förklara vad det var, men tror nog det kan vara nånting att bära med sig in i framtiden. Här kan du läsa mer om vad det är.

Sen drog jag vidare till konserthuset där vi har förmånen att ha våra egna massörer och folk som behandlar våra stackars arma musikerkroppar. :-) Jag fick en behandling av Ove som är en underbar kinesiolog. Och vad det är kan du läsa om här. Ove är inte bara en bra kinesiolog utan har också varit en mycket framstående idrottsman. Han var t.ex med i 5 VM i styrkelyft. 500 kg ... imponerande tycker jag!

Men sen då? Jag vandrade ner till läkaren som gjorde en ultraljudsröntgen.

Det var väl min dag kan man säga... Nu tror jag att jag ska slappa mig ner i soffan en stund framför tv:n.

4 kommentarer:

 1. Hej! Vilken mysig blogg du har. Kul att du tittade in till mig så jag hittade hit:)

  En dag i hälsans tecken kan ju inte vara fel. Massage och allt...lovely!

  Hoppas du får det skönt i soffhörnet :)

  kram
  Jenny

  SvaraRadera
 2. Låter som en dag med mkt "healig", hoppas det hjälper på arm/skulder så du kan komm i farten med spelandet igen!!

  Klem Anna

  SvaraRadera
 3. Nu fångade du väl mitt intresse också för alexandertekniken. Hoppas att du mår bättre
  kram Malin

  SvaraRadera
 4. Krya på dig! Tack för kommentar. Ja, Alcros färgsättning kan man leka mycket med. Gillar de vackra bilderna i din blogg!

  SvaraRadera