lördag 12 maj 2012

Strålande kurs i regn ....
Halloj på er! 

Sista tiden har varit en stor dos hund här på bloggen och det beror på den här helt makalösa, underbara kursen som vi går just nu. Så stå ut, eller byt kanal ... hehe. 

Idag fick Wilma fint sällskap i bilen av Elis. Labradorhane på 5 år, ursöt, kelig och såååå duktig! Det är kurslärarinnan Ingrids hund och Elis följer alltid med som "praktexempel" på hur det ska gå till i träningen! :-) Han visar oss hur övningarna ska gå till, bara sådär, utan knussel. Elis är nog (enligt mig i allafall) varje hundägares stora dröm! Men bakom varje fin hund står också en härlig hundägare som vet var man ska ställa skåpet, om man så säger! ;-) 

Wilma fick också stanna i bilen ett bra tag idag. Var hos veterinären med henne i torsdags och hon har fått urinvägsinfektion stackars liten .... Samtidigt som vi var hos vetén så började hon löpa också, så nu är det extra mycket kärlek som gäller och lite lugnare än vanligt.


Idag var det personspår som stod på schemat. Träningen hålls på en perfekt plats, där det finns gott om ängar och plats för spring.Elis sitter tryggt där och kikar på oss ... 


Eftersom Ingrid inte har en sluttid på kursdagen, så kan det behövas lite fika, för ingen vill ju gå hem tidigt härifrån ...  fler som är sugna på fika verkar det som :-)Personspåret gick bra trots att Wilma var lite krasslig. Hon blev dock lite distraherad av ett par höbalar och ett rådjur som korsade hennes nos på vägen fram till målet. Höbalarna skällde hon på så det var bara att gå fram till dom och klappa på dom vänligt och säga "Hej höbalen, vad fin du var då!" och så var det problemet ur världen. :-) 

När Wilma och jag skulle gå vårt spår så regnade det väldigt, så kameran fick stanna i bilen, men här var ett par andra godingar!

En strålande dag (i regn) på kurs, och Wilma och jag kommer att somna gott ikväll! 

5 kommentarer:

 1. Kan tänka mig att det är kul!
  Sen är ju hela grejen runt mysig, umgås med hundar och hundfolk.
  Jag saknar det när jag ser dina bilder.

  Kram Hannis

  SvaraRadera
 2. Vad roligt att ni hittat en så bra kurs, lycka till med fortsättningen. Vilken härlig labbe , så fin!
  Helena.

  SvaraRadera
 3. Kul med kurser!
  Jaa det är väl en dröm att få en färdiglärd hund :) men det är ju en massa jobb bakom. Jag är rätt nöjd med två halvduktiga hundar :)
  Kram Suss

  SvaraRadera
 4. Mmmm, jag är lite labbesugen...någon dag kanske. Vilken snygging han är Elis! :)

  Jag har en utmaning till dig inne hos mig, om du har tid och lust. :)

  Kram Linda

  SvaraRadera
 5. Åh! vad kul det är när man får den där extra kicken av en bra kurs man vill bara göra mer.....


  Ha en underbar vecka!
  kram wivi

  SvaraRadera