lördag 19 december 2009

Äntligen julledigt och ett gott brödrecept

Lördagen kom tillslut och vid 17.30-tiden så fick jag julledigt... Åh, vad skönt, mycket att göra in i det sista men nu ska jag anstränga mig för att inte göra värst mycket de närmaste dagarna. Och jag tror att jag kommer att lyckas! Ja, jag ska inte bara lägga mig på soffan och titta upp i taket, men det som är att göra nu framöver är bara mysiga saker och utan krav. Underbart!

Såg som många andra på Jul med Ernst igår. Jag tyckte att det gick fort mellan varven, hann inte se riktigt hur han gjorde det goda knäckebrödet, men senapen han mixade ihop verkade enkel och god. Ska nog testa den till julbordet.


Nu har jag en liten fråga till er, vad kan du inte vara utan på julbordet?
Kanske nåt eget speciellt som du vill dela med dig av?

Jag brukar alltid göra en kavring med lingon och filmjölk som blir saftigt och gott.


Jul-kavring
4 dl grahamsmjöl
4 dl vetemjöl/dinkelmjöl
4 dl rågmjöl
6 dl filmjölk
3 tsk bikarbonat
1 ½ dl rårörda lingon
1 ½ brödsirap

Blanda ihop alla ingredienser och häll direkt i en smörjd avlång brödform.
Grädda på 175 grader i ca 60 minuter.Ha en härlig dag!
Kram/Mira

2 kommentarer:

 1. Hej Mira!
  Vad kul att du hittat till mig! Jag blir lika glad varje gång någon ny hittar till mig och dessutom lämnar några små rader innan de vandrar vidare. :-)
  Så mysisgt du har det här på din blogg!

  Ja, jag måste väl erkänna att jag absolut inte klarar mig utan min mammas rödbetssallad på jul. Jaghar varit tokig i den sedan jag var liten och utan den är det inte jul...*ler*

  En riktigt God Jul till dig!
  kram Emelie

  SvaraRadera
 2. Ser att du gillar heminredning. Då kanske min site är något för dig? På anntherese.se kan du välja bland unika och annorlunda motiv att dekorera ditt hem med. Fototavlorna passar utmärkt som present eller julklapp till den som gillar heminredning och design! Jag säljer även vackra vykort och inspirerande fotoböcker. Välkommen in på ett besök!

  SvaraRadera