lördag 1 juni 2013

Sommar och soliga tankar

Filosoferade lite på morgonpromenaden med vovven. Kom inte på när jag mådde så här bra senast, inne i själen. Pusselbitar som börjar falla på plats. Motgångar som börjar vända till medgångar. Ett inre lugn där oron inte får den minsta gnutta uppmärksamhet. Känns så enkelt nu, och kanske har det varit det hela tiden fast jag inte vetat om det...

Den här veckan har jag verkligen varit i nuet och helgen tillbringas allena med vovven. Skjutsade mannen till tåget i morse, han reste iväg med jobbet. Har dammat av min overlock-maskin som aldrig blivit använd (hoppsan) för nu kände jag att jag ska se vad jag kan åstadkomma. Försöka duger. Och kul är det!

Jag vill visa er ett hörn av vår altan. Ett blomsterstilleben. Olivträdet köpte vi på Mölnlycke Garden Center. Sen har vi en rosa (såklart) Verbena, pelargon och egensådd basilika. Den gamla zinkkannan har mannen fått ta över av sin mamma. Vacker patina har den!

Tips för er som bor i Göteborgsområdet!
 Rödbo Plantor & Växter besökte vi igår. Grannen tipsade om att de skulle ha mycket fint där till bra priser. Jag höll på att få en chock när jag kom dit. Så stort och en massa gångar med växter så jag kände mig snurrig (positivt snurrig alltså). Ligger nära Kungälv, värt ett besök! Där köpte vi den rosa Verbenan. Hängamplar hade de också ... enorma!!!

Önskar Er en fortsatt härlig första lördag i juni - nu är sommaren här!3 kommentarer:

 1. Så fin på din altan! Olivträden är underbara, får se om mitt överlever...
  Bra med billiga växter synd att jag inte bor närmare Göteborg, kram Suss

  SvaraRadera
 2. Så fin hörna! Mitt olivträd överlevde tyvärr inte vintern, så det får bli till att skaffa ett nytt..

  SvaraRadera
 3. Åh, vad härligt att känna så! Jag känner mig nog lite omtumlad fortfarande sedan det här med jycken, men snart tänker jag mig att det mesta ska kännas sådär härligt somrigt och allt är möjligt.

  SvaraRadera