fredag 13 juli 2012

Ett ögonblick

Ibland måste man bara springa och hämta kameran för att fånga ett ögonblick som kanske aldrig mer kommer tillbaks. Så kändes det när jag såg den här söta fjärilen. Ställa in kameran, ta några kort, byta objektiv till mitt macro och ta några kort till. Och den satt troget kvar! Snällt.Vad jag inte såg förrän i datorn var att den var gosigt hårig också, hårigt grön. Undrar om den fäller? Haha! Och så dom där hornen på huvét, cool fjäril!

Vad kan en sån liten söting heta?
Jag är inte vanligtvis så himla intresserad av just fjärilar, men den här hade nåt speciellt över sig ...

4 kommentarer:

 1. Vilka Bilder du lyckaes fånga! Snäll fjäril som satt kvar;)
  Googlade lite nyfiken som man är, kan det vara en Grönsnabbvinge tro? Ser ut som en sådan tycker jag. http://www.entomologi.se/ sökte på grön fjäril och fick upp denna som resultat.
  Tror aldrig jag har sett en sådan fjäril förut.
  Ha en skön onsdag!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 2. Tack Anna! Kan det nog vara, såg en karta över fjärilar och då fanns en grön som hette dagmatarfjäril nånting... Söt var den i allafall ;-) kram!

  SvaraRadera
 3. Jag försökte fånga en ekorre med mobilkameran härom dagen. Ekorren showade runt för fullt, ända tils jag lyckats smyga upp mobilen. Då försvann den fort som attan!

  SvaraRadera
 4. Har aldrig sett en sån fjäril - himla fin! Och vilken tur att den satt kvar, har själv försökt fånga fjärilar på bild idag, inte det lättaste! Ha det gott! Pernilla

  SvaraRadera